Шок и ужас за канарите! Локо удари здраво с 2 гола за 7 минути (СНИМКИ)

Спорт

03-12-2014, 16:43

Снимка:

ПФК Ботев Пд

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Цветков бележи за Ботев, Филипов и Карагарен вкарват за черно-белите

Локомотив Пловдив шокира Ботев с два гола за 7 минути и сензационно го изхвърли от турнира за Купата на България с победа в Коматево с 2:1. Домакините имаха сериозно превъзходство през целия мач, но куп пропуски на Цветанов, Цветков и Балтанов костваха на „канарчетата“ крайния успех.

Ботев имаше сериозно надмощие през първата част и може да съжалява, че не поведе в резултата. Още в първата минута Иван Цветков можеше да отбележи. Нападателят беше намерен отлично с центриране на Балтанов, но ударът му с глава мина в страни от лявата греда.

Три минути по-късно самият Балтанов стреля след пас на Момчил Цветанов, но шутът му беше спасен от Господинов. В 20-ата минута Огнянов застраши вратата на „смърфовете”. Ударът му обаче беше блокиран в последния момент от защитник.

В 29-ата минута отново Балтанов засече топката в опасна близост до вратата, но много нескопосано и тя мина доста в страни от вратата на Локо Пд. В края на полувремето шанс имаше и Цветанов, който от воле с левия крак засече подаване на Казаков.

Втората част започна лошо за Локомотив Пд. Иван Цветков пусна извеждащо подаване към Мариян Огнянов, който обаче бе изпреварен от Господинов. Вратарят на Локомотив улови топката, но беше ударен от Огнянов при опита на последния да стигне до топката.

Наложи се Господинов да бъде сменен от резервния страж Витанов. В 57-ата минута дойде най-чистата ситуация за Локомотив Пд. След грешка на Стаховяк, топката попадна в Камбуров, който я насочи към вратата. Там обаче тя беше спряна от Йордан Христов, като първо се удари в крака му и след това в дясната му ръка. Съдията обаче прецени, че това е станало неволно и не отсъди дузпа.

В рамките на 7 минути Ботев можеше да поведе на два пъти, но пропуски направиха Цветков и Цветанов. Първо опитният нападател излезе сам срещу Витанов, опита да го прехвърли, но стражът изби. След това Момчил беше изведен отлично, но в последния момент ударът му беше париран от Филипов.

Така се стигна до 82-ата минута, в която Ботев най-после вкара гол. Цветанов центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, след което Балтанов свали топката с глава към Иван Цветков, който бе оставен непокрит и отблизо с изпрати топката във вратата.

Само минута по-късно обаче Локомотив Пд изравни. Де Врийзе се опита да подаде към Камбуров, но топката се удари в гърба на нападателя, след което попадна във Венелин Филипов, който с силен диагонален удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Стаховяк.

И когато нещата отиваха към продължения, груба грешка на Инез в защитата на Ботев, даде шанс на Карагерен да прати топката в мрежата за 2:1 в 90-ата минута. Инез първо изрита топката в краката на Камбуров, но тя рикошира и се върна в защитника. След това французинът беше притиснат и изпусна Карагерен сам срещу Адам Стаховяк. Нападателят прати топката под плонжа за 2:1.

В добавеното време на мача Пламен Николов бе изгонен с директен червен картон, след като се спречка с играч на Локомотив и го блъсна.