Добричлийка и другите пострадали при цирков номер завеждат иск за $ 10 милиона

Животът

04-12-2014, 09:35

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Счупена скоба причинила трагедията в „Ринглинг брадърс"

Българката Виктория Медейрос и още 8 съдят "Ринглинг брадърс"

Колективен иск за над 10 милиона долара ще заведе адвокатската кантора „Клифърд лоу“ срещу компанията собственик на цирк „Ринглинг брадърс“. Чрез него деветимата пострадали, сред които и Виктория Медейрос от Добрич, ще търсят обезщетение за мъките и физическите страдания, които претърпяха. Те паднаха от над 8 метра височина пред очите на шокираната публика в Род Айлънд миналия май по време на цирково представление, пише БЛИЦ.

 Артистките се потрошиха от акробатичен номер, който е един от най-трудните за изпълнение – т. нар. човешки полилей. При него осем момичета висят, вързани само на косите си.

 Във фаталния ден две от пострадалите артистки получиха наранявания на гръбначния мозък и все още са в инвалидни колички. За тях лекарите не дават никакви гаранции дали ще могат вече да ходят. Пет от ранените пък лежаха в болница с открити фрактури, като много тежко беше и положението с момиче с разкъсване на черния дроб. Българката Виктория Медейрос претърпя три тежки операции – на рамото, на крака и на гърба. Дълго време й се налагаше да ходи и с обездвижваща метална шина на врата.

 Нашенката, както и останалите момичета, все още се възстановяват психически и физически от тежките си травми. В болницата Вики отново трябваше да прохожда, а рехабилитацията беше много дълга. При падането на акробатките пострада и съпругът на българката – Андрей Медейрос. Според разследване на федералните власти скобата, наречена карабинер, която държала конструкцията, била претоварена и това довело да срутване на платформата. От цирка твърдят, че устройството било инспектирано от специалист точно преди да бъде инсталирано на платформата.

Нараняванията на българката не бяха фатални, но от болницата „Rhode Island” веднага след инцидента описаха състоянието й като „сериозно”. Направени й бяха три операции. Лекарите още тогава обясниха, че са обнадеждени за състоянието на ранените осем момичета и мъжа, но се съмняват, че те някога ще могат да се върнат и да работят на сцена. Самите потърпевши обаче още първите дни след нелепата трагедия потвърдиха, че искат да играят отново в цирка. Преди броени дни стана ясно, че българската акробатка никога няма да може да се върне в цирка и завинаги ще трябва да се откаже от сцената. Тя и още четири от момичетата дадоха пресконференция в болница „Сполдинг“ в Бостън, където продължително се лекуват.