Кметовете на Несебър и Обзор гостуват на хората с увреждания

Новините

04-12-2014, 12:20

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора


Членовете на сдружението на хората с увреждания в гр. Обзор, се събраха на трети декември и почетоха своя празник. За да ги уважат и поздравят, тържеството посетиха кметът на община Несебър - Николай Димитров и колегата му Христо Янев - кмет на гр.Обзор.
Двамата градоначалници поздравиха всички присъстващи с празника, като им казаха, че не са ги забравили и отправиха пожелания за дълъг живот и здраве. Кметът на Несебър подчерта, че общината ще продължава, както до сега, да отделя средства за облекчаване ежедневието и нуждите на хората с увреждания и да се грижи за тяхната по-добра социална реализация.
От своя страна, председателят на сдружението - Цанка Георгиева, благодари на присъстващите за това, че са ги уважили в техния ден, както и за хубавите подаръци. Тя също поздрави всички членове на дружеството и каза: „Тази година се навършват 25 години от създаването на Съюза на инвалидите в България и този път 3 декември е повод да се съберем и да празнуваме. Всички заслужават уважение и равен старт, а хора с проблеми са хора с голям кураж и отстояват правото си на достоен живот, въпреки че съдбата ги е лишило от част от тяхното здраве“.
Тя допълни още, че община Несебър винаги е помагала, дори и сега в тези трудни моменти. „Продължават да се отпускат помощи за онкоболни, операции и скъпоструващи консумативи. Дружеството на инвалидите в Обзор винаги е подкрепяно, както от общинската, така и от местната власт. Община Несебър ежегодно отпуска добра субсидия, благодарение на която си позволяваме гостуване, обмяна на опит с колеги от други селища и т.н. Благодарение на субсидията си позволихме и това пищно тържество. Благодарим както на община Несебър, така и на кметство Обзор за подкрепата и помощта.“, завърши г-жа Георгиева.
Международният ден на хората с увреждания 3 декември, е обявен през 1992г. от Генералната асамблея на ООН. Държавите, които членуват в ООН и международните организации са призовани да честват Деня на хората с увреждания и да провеждат постоянни мероприятия за интегрирането им в обществото.