Само с млади, образовани и амбицирани хора можем да градим и развиваме държавата

Новите пътища, които строим не бива да се ползват от младите да напуснат страната, заяви пред десетки студенти министърът на регионалното развитие

Дерзайте, учете, имайте ентусиазъм и хъс, защото само ако останат млади и образовани хора в нашата страна, ще можем да градим, строим и надграждаме държавата. Да я направим в такова място за живеене,за което всички мечтаем. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Палова се обърна към десетки студенти, ректори и представители на местната и изпълнителна власт на церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината 2014“, провела се в Централния военен клуб, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Министър Павлова награди най-добрия студент в категорията „Технически науки“. „Моята мечта и пожелание към вас“, обърна се тя към младите хора, е когато проектираме българската държава,училища и пътища, искам по тях да се движат стоки и услуги, които да останат в България. Не искам по тези пътища младите хора на България да напускат страната и да търсят реализация на друго място”, заяви министър Павлова.
Тази година за най-добър студент в категорията „Технически науки“ бе определена Елица Гешева от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Тя е отлична студентка, обучаваща се в специалност „Архитектура. Участва в редица международни и национални конкурси. Спечелила е наградата за най-добър преддипломен проект, с който е избрана за стипендиант на една от най-големите европейки концерни за строителни материали. Министър Лиляна Павлова връчи на победителката специална статуетка, както и специалната награда на МРРБ- едномесечен стаж в министерството, към Националния експертен съвет. По този начин призьорката ще има възможност заедно с експертите да участват в одобряването на всички големи и стратегически инфраструктурни обекти,които предстоят през следващите месеци. „Надявам се, че това ще бъде един полезен опит за млад експерт”, допълни Павлова.
„Бивши студенти няма за това 8 декември остава скъп празник в сърцата на всеки. Искам да ви пожелая здраве и прекрасни емоции на предстоящите празници“, пожела министър Павлова.