Фейсбук група раздава топла храна за самотни и бедни хора в Стара Загора

Доброволците ще са пред паметника на Левски в три поредни съботи

Благотворителна Коледна Социална Кухня организира от днес в три поредни съботи на декември в Стара Загора Фейсбук групата „Истината за Стара Загора”, съобщи за Starazagorautre администраторът Йордан Йорданов.

Участниците в групата се организират в светлите дни от Никулден до Коледа да помогнат на пенсионери, бездомни, хора с увреждания и нисък социален статус.

Топла храна и дрехи, одеяла, шапки, ръкавици и др. ще се раздават днес, на 13 и 20 декември до паметника на Левски край църквата „Св. Димитър”. На днешния Никулден участниците от групата ще раздават рибена чорба. Някои от доброволците са приготвили домашни сладки и соленки. Хлебозаводът в Стара Загора също ще предостави хляб за инициативата. Членовете на групата са поканили хора, към които тя е насочена чрес Социалния патронаж.

"В дните около Коледа благотворителността е риентирана предимно към хората в социални институции. Ние искаме да покажем грижа и внимание към хората, които са сами, изоставени, бездомни и онези, които не могат да отделят допълнителни средства, за да усетят празниците. Искаме да помогнем на тези, които построиха България, но сега за забравени. Искаме, освен топла храна, те да намерят и хора, с които да си кажат по една топла дума", каза още Йордан Йорданов.

В благородната инициатива са поканени да участват всички граждани, които желят да се включат.