Пламен Димитров: Основен проблем е пенсионната реформа и възрастта за пенсиониране

Общество

08-12-2014, 09:01

Снимка:

novatv.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Основният недъг на бюджета е липсата на борба с дефлацията

В четвъртък предстои голям протест на синдикатите заради новия бюджет. Ще се проведе шествие от площад „Македония” до Министерски съвет и парламента.

"Основният недъг на този бюджет е, че не предполага никакви мерки за борба с дефлацията, а тя е основният бич в икономиката. България е втора година в дефлация и това удря много предприятия и работни места. В бюджета липсват мерки за увеличаване на доходите”, обясни в "Здравей, България” президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"През последните месеци имахме срещи с наши представители и основният въпрос, който те поставиха, бе как ще продължи пенсионната реформа и дали има реална възможност възрастта за пенсиониране да бъде замразена”, каза още Пламен Димитров.

"На фона на безработицата това създава огромни проблеми на много хора. НОИ изчислява, че заради утежнението на възрастта на година между 15-20 000 души не могат да се пенсионират”, поясни Димитров.

"Замразяването на възрастта, което твърдим, че може да се случи, по данни на НОИ, ще коства около 18 млн. лв. на държавата. Тоест толкова ще струва пенсионирането на 15 000 души. Ако за това става дума, на фона на тези милиарди, които похарчихме, за да спасяваме банки, това не би трябвало въобще да е проблем, който да коментираме”, заяви още президентът на КНСБ.

По думите му пенсионерите не са много, а работещите са малко.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"