Вучков и Москов подписват заповед, която ще гарантира охраната на екипите на Спешна помощ

МВР ще решава дали и кога да има съпровождане на линейките от коли на „Охранителна полиция“

Със здравния министър д-р Петър Москов ще подпишем споразумение, с което ще уточним начина за охрана на екипите на Спешна помощ. Това заяви Веселин Вучков, министър на вътрешните работи, след края на Националното съвещание на ръководството на МВР, предаде Агенция „Фокус“.

„Проведох половинчасова среща с министър Петър Москов в сградата на Академията на МВР. Той спомена, че ще обяви резултата от нашата среща в парламента“, съобщи Вучков.

„Директорът на „Охранителна полиция“ и областни директори също присъстваха на разговора. С министъра на здравеопазването ще подпишем съвместна заповед, с която ще децентрализираме този сериозен проблем”, допълни той.

„С тази заповед ще изискваме областните директори към МВР и директорите на областните дирекции на Спешна помощ да идентифицират най-точно районите, в които е имало инциденти и да координират съвместната си работа. Те ще решат дали и кога да има съпровождане на линейките от коли на „Охранителна полиция“ и кога да няма. Те са хората, които ще решат дали има нужда. С цел да не генерираме огромен финансов ресурс в МВР, който е и невъзможно да бъде отпуснат. Няма как всяка линейка да се движи с патрул след себе си. Това не е по силите ни и от финансова гледна точка“, обясни министър Вучков.