Валери Симеонов: Ако оттеглим Слави Бинев, всичко, което казват за него, ще излезе вярно

Не съм чул сериозен аргумент Бинев да се оттегли от председателския пост на Комисията по култура и медии, заяви Симеонов

Все още не съм чул нито един сериозен аргумент за това Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на Комисията по култура и медии. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде репортер на Bulgariautre.
„Ако го оттеглим, всичко, което казват за него, ще излезе вярно. България парламентарна държава ли е или не? По Конституция е”, подчерта Симеонов.
Той допълни, че все още няма решение по въпроса със Слави Бинев. „Няма да поискам оставката на Вежди Рашидов, защото това, което правим, е да опитваме да осигурим политическа стабилност. Ако трябва да се вземе някакво решение, то трябва да се вземе от министър-председателя”, поясни Валери Симеонов.
Според него това, което оронва престижа на Народното събрание, е непрекъснатото четене на враждебни декларации, които имат цел за разделяне и противопоставяне на българското общество. „Достойният отговор на тази декларация е всички депутати да станат и да излязат”, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт.