Валери Симеонов: Не може при намалена продължителност на живота пенсионната възраст да расте

Предлагаме данъчно облекчение при първо, второ и трето дете в края на годината, каза още депутатът

Не може да се увеличава пенсионната възраст на население, при което намалява средната продължителност на живота. Това каза пред журналисти в парламента председател на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов след проведена среща с представители на КНСБ, предаде репортер на Bulgariautre. „Това е нонсенс”, добави Симеонов.
По отношение на данъците Валери Симеонов посочи, че имат предложение за данъчно облекчение при първо, второ и трето дете в края на годината.
Симеонов допълни, че ще търсят съдействие от КНСБ за ревизията в енергетиката с цел процесите да се осветлят.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че имат общо съгласие за запазване на данъчната преференцията на минималната работна заплата. „Ако бъде внесена между първо и второ четене, има шанс да се обсъди още веднъж и да събере мнозинство, различно от това, което я подкрепи”, уточни той.

„Имаме сходни виждания по отношение на образованието – там бюджетът не трябва да се намалява, а да се запази поне миналогодишният”, подчерта той и добави, че по приходните мерки имат известни различия, но по данъка за финансовите транзакции имат общо мнение, че той ще донесе допълните възможности и фискално пространство за нови разходи.

Пламен Димитров обясни, че няма да отменят протеста на 11 декември, тъй като не са получили мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст за догодина няма да се променя. Той поясни, че ще продължат с парламентарните срещи.