Нормална е ситуацията е около язовир "Копринка" и в цялата община Казанлък

Това съобщиха от "Гражданска защита"

На фона на усложнената обстановка в цялата страна, в община Казанлък е спокойно, съобщи Иван Иванов, старши специалист в Звено „Гражданска защита“ към Община Казанлък.

„Нямаме критични точки и не предвиждаме да се оформят такива", допълни той. На цялата територия на община Казанлък няма бедстващи хора, няма и нищо притеснително. Ситуацията в общината е под непрекъснато наблюдение.

Нормална е и ситуацията на язовир "Копринка" - колкото вода влиза в язовира, толкова се и изпуска. На място непрекъснато работят специалисти, които следят обстановката. Водата, която в момента влиза в язовира е под 120 куб м в секунда, намалял е притокът и в сравнение с вчерашния. И количеството което се изпуска е 120 куб. м в секунда – 12 куб. м се изпускат в канала на ВЕЦ-а, това е неговият капацитет, който се поема на сто процента и 108 куб. м се изпускат в река Тунджа.

„ При нас проблеми няма, те идват по-надолу в други селищни системи“, каза още Иванов. На база 24-часово проучване, валежите в Казанлък са 6 л/кв.м.при 11,7 л/кв.м. през вчерашния ден. Поддържа се непрекъсната връзка с кметовете на населените места и се следи ситуацията“, коментира в заключение Иванов.