Ученичка от Хасково написа фентъзи - роман в 5 части, едната вече е издадена

Деветокласничката Славея Захариева черпи вдъхновение от сънищата си

15-годишна ученичка е поела по стъпките на авторката на "Хари Потър", Джоан Роулинг. Славея Захариева от Хасково издаде първия си фентъзи роман. Вече са готови и останалите четири книги от поредицата, разказваща за герой, който трябва да спаси света с помощта на магията. Това съобщава Нова телевизия.
Славея е деветокласничка в хасковската езикова гимназия. Когато е едва на 13, завършва първата си книга. „От малка обичам да чета приказки и книги, но само някои ми харесват и исках да открия една прекрасна книга, която да се хареса на мен само. Не съм мислила да задоволявам читатели и любители на фентъзи”, разказа тя. Теми за магическите истории Славея открива в сънищата си и така набързо завършва цели пет книги.

"Исках да открия онази книга, към която няма да има забележки и така на 11 г. започнах да пиша", разказва възпитаничката на ГПЧЕ "Асен Златаров". Всичките й книги представляват "Хрониките на Ордиана" и също предстои да бъдат издадени. В тях се разказва за един далечен свят, докоснат от магия и вплетен в тайни.

Жанрът е фентъзи, а действието се развива на планетата Ордиана. Главните герои са Стивън и Ларабел, които владеят магията, правят вълшебства и са добри войни с меч.
„Има главен герой, който преживява много приключения. Той се сблъсква с магически свят и първоначално не иска изобщо да мисли за него, но обстоятелствата го налагат и така той трябва да повярва, че може да спаси света”, обясни Славея.

Сред първите, прочели фентъзи романа, е учителката на Славея по литература, Камелия Углешова.
„Аз бях много впечатлена, защото тя е написала романа едва на 13 години. Стилът й е много завършен. Детското почти не личи в него и мисля, че от нея ще излезе един добър, талантлив творец”, сподели Камелия Углешова.

"Гора от вятър" излезе от печат тези дни, очаква се премиерата й, а тези дни ще се продава и по книжарниците. Автор на корицата е съученичката на Славея в IX клас - Анита Камбурова.
„Не очаквах книгата да е толкова добра. Като написана от професионален автор е”, заяви Анита. За да стигне книгата на Славея до повече читатели, тя скоро ще бъде част от фонда на училищната библиотека.