Отнемат имоти за 4.3 млн. лв. от каварненски общинар

Има искове и за други двама бивши общински служители

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество внесе в Добричкия окръжен съд иск за отнемане на имоти за 4 257 488 лв. от инж. Десислав Костов, директор на дирекция „Териториално и селищно устройство“ в община Каварна, пише topnovini.bg.

През септември 2011 г. той беше арестуван, заедно с главния архитект на общината Юлиян Илиев и бившия служител Деян Дечков по разследване за престъпления по служба. Първоначално Десислав Костов бе отстранен от длъжност, но по-късно бе възстановен на работа.

Обезпеченото имущество на Десислав Костов и съпругата му е на стойност 4 257 488 лв. То включва три луксозни апартамента във Варна и голям брой земеделски земи, дворни места и луксозен имот в Каварна. В иска за отнемане пред Добричкия окръжен съд се претендират и суми по множество банкови сметки, както и намерените в таен сейф в дома на Костов средства в различни валути с левова равностойност 455 756 лв.

По-рано КОНПИ внесе в Добричкия окръжен съд и искове за отнемане на имоти от другите двама бивши общински служители от Каварна – арх. Юлиян Илиев и Деян Дечков. Сумата, която се претендира в исковете за отнемане срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери, е 4 690 825 лв. Искът за отнемане срещу Деян Дечков е на стойност 741 491 лв.