Милен Георгиев: Дано акцията за "черното тото" не е само пушилка

Спорт

11-12-2014, 12:32

Снимка:

Коста Янков

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

В Китай арестуваха 300 души, тикнаха ги по 10 години в затвора, твърди бургаският мениджър

"Дано тази акция за "черно тото" не е само пушилка. Дано да има резултат, защото тези залагания са бич за спорта", това заяви пред "Бургас утре" бургаският футболен мениджър Милен Георгиев. Бившата звезда на Нефтохимик от славния период на отбора през 90-те години даде конкретен пример.

"В Китай преди време, когато играех там имаше мащабна акция. Арестуваха за "черно тото" 300 души. Доведоха нещата докрай и повечето тикнаха в затвора за по 10 години", сподели Милен Георгиев. Според него тези неща трудно се доказват, но ако разследващите имат желанието и хъса да докарат нещата докрай, могат да го направят.

"Нерегламентирани залагания има не само у нас, а по цял свят. Замесени са много хора. Това си е една мафия. Не можеш да спреш хората да залагат", добави 39-годишният бивш футболист.

"Никога не съм залагал. Дори не съм наясно как се попълва фиш на "Еврофутбол", въпреки, че в края на седмицата преди тиражите знам на 80-90 процента как ще завършат някои мачове. Пак казвам, "черното тото" вреди много и най-вече на младите футболисти. Именно те са бъдещето на нашия футбол и не случайно голяма част от играчите, които представлявам са в началото на своята кариера. Дано няма особено негативен отзвук в чужбина тази акция за "черното тото", но е крайно време да се намерят и накажат хората, които манипулират мачове", завърши Милен Георгиев.