Между 250 и 300 души ще бъдат евакуирани от Нова махала-снимки

Техните домове са в залятата, северна, част на селото

На финален етап е евакуацията на жителите на с. Нова махала, общ. Николаево, чиито къщи са наводнени от придошлите води на р. Тунджа, заяви кметът на община Николаево Косьо Косев.

Другата половина на населеното място не е засегната от наводнението. Областният управител инж. Георги Ранов посети с. Нова махала, направи оглед на региона и се срещна с кмета на община Николаево, за да координира действията по изпълнение на плана за защита при бедствия. Ангажирани са екипи на РДПБЗН с лодки и високопроходими автомобили, на място са позиционирани патрули от ОДМВР, в акцията се включват и жители на селото. Нивото на водата започва леко да спада. Евакуираните хора се настаняват при близки и роднини, както и в спортната зала в Николаево, която е отоплена и разполага със санитарни възли.
Продължава дарителската акция на БЧК Стара Загора. В събирателния пункт на адрес: ул. “Хаджи Димитър Асенов” N74 в Стара Загора от днес до 18 Декември се набират опаковани и консервирани продукти, бутилирана минерална вода, дезинфектанти, почистващи разтвори и хигиенни материали.