Чистенето на Пловдив продължава на Бунарджика и Сахат тепе

Мисия Пловдив

12-12-2014, 13:23

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граждански организации почистват Гребната база

Гражданската инициатива започна с акции на Гребната база

Младежки организации от Пловдив ще чистят Бунарджика и Сахат тепе точно преди Коледа. Акцията е продължение на две поредни почиствания около Гребния канал, които бяха организирани от неформали през социалната мрежа Фейсбук. Бунарджика е защитена територия и се поддържа чиста, но ще бъдат обходени по-трудно достъпни и закътани места, където почистващите машини не могат да влязат, мотивират идеята си организаторите. Там недобросъвестни граждани изхвърлят бутилки и други битови отпадъци. Освен да посрещнем Коледа на чисто, добре е да подтикнем хората да пазят това чисто. „Бунарджика е едно от богатствата, които Пловдив има и ако ние не си го ценим, няма кой”, казва Станислава Копаранова от групата на организаторите.

Младежите се събират в неделния ден - 14 декември, от 11:00 часа, пред паметника на Васил Левски, на централната алея на Бунарджика. Те канят желаещите граждани да се присъединят към инициативата. Всеки включил се в начинанието ще получи по чифт ръкавици и чували от кметската администрация на район „Централен”. Събраните боклуци ще бъдат струпани на определените за целта места и по-късно извозени от служители на ОП „Чистота”.
Инициативата на младежите ще продължи и другата неделя – 21. 12. 2014г., с чистене на Сахат тепе, а сборният пункт е на „Копчетата”, пред сградата на Община Пловдив.

Акцията стартира с почистване на пространствата около Гребния канал. На 08.11 и 23.11 бяха част от защитените зони между канала и р.Марица.