ГЕРБ подари коледна украса на домове за възрастни хора в област Бургас

Новините

12-12-2014, 14:29

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Женската структурата на ГЕРБ зарадва възрастни хора от социални домове в област Бургас броени дни преди Коледните празници. По инициатива на областното ръководство бяха подарени изкуствени коледни дръвчета и украса за тях на хора в неравностойно положение. В Бургас Жени ГЕРБ посетиха Дом „Цвета и Анка Върбанови“, където бяха посрещнати от директора Живка Турлакова. Роза Желева, Илияна Гъбева и София Иванова, които са и общински съветници, изненадаха обитателите на дома с красивата декорация за предстоящите празници. Ръководителят на дома сподели за нуждата от осигуряване на бус за нуждите на социалното заведение. След това те уважиха и възрастните хора в Българово, настанени в Дом „Долче вита“ с управител Стела Кьосева. Кметът на Българово Йордан Йорданов също приветства инициативата и поздрави дамите. 

Част от структурата на ЖГЕРБ Айтос посети дом „Св.Димитър Солунски” в парк „Славеева река”. Елха украси неговата всекидневна стая, а в декориране й  се включиха както Лидия Хараламбова, Стела Орлова, Еленка Стаменова и Христо Христов от ГЕРБ, така и присъстващите обитатели на дома. Възрастните хора получиха и хранителни продукти. Директорът на Дома Лилия Неделчева благодари за поредния жест на внимание от страна на партията.

ЖГЕРБ в Карнобат посети Дома за възрастни хора с деменция в с. Огнен. Антоанета Стоянова, организационен секретар заедно с председателя на ЖГЕРБ Милена  Колева и членове на партията бяха посрещнати от директора Биляна Банчева. След като подариха коледната украса, дамите от ЖГЕРБ обсъдиха с ръководството и персонала на Дома един от проблемите, свързан с институцията. При разговорите стана ясно, че в двора му има  постройка, която е от ремонтирана  и обзаведена, готова да бъдат настанени 15 души в нея.  Социалният дом обаче все още не е получил  разрешение от съответните институции да бъде използвана и в нея да бъдат настанени част от възрастните хора.

В община Приморско по традиция жест на внимание бе отправен към обитателите на Дом за хора с физически увреждания в с. Ясна Поляна. Общинският ръководител Захарина Неделчева заедно с председателя  на  ЖГЕРБ-Приморско Ваня Мандова подариха коледната украса на възрастните хора. Домът в Ясна поляна е построен през 1961 г. и приютява 51 души с физически увреждания на възраст от 50 до 80 години. През 2012 г. сградата бе реновирана с изцяло нова котелна система и склад за хранителни продукти, съобразени с европейските стандарти.

Председателят на ЖГЕРБ-Средец Лалка Гюрова заедно с Ваня Карадулчева и Иванка Лапчева посетиха Дом за стари хора „Бяла Лястовица“. Те бяха посрещнати от директора Радостина Праматарова . В Дома са настанени близо 45 мъже и жени от цяла Бургаска област, които са разделени в две жилищни сгради с отлични условия за живеене.