Архиварка в прокуратурата прибирала пари и златни накити от делата, съдят я

Бивш архивар в Окръжна прокуратура Бургас е обвиняем по дело за присвояване на веществени доказателства на стойност близо 27 хил. лв.

Районните магистрати дадоха ход на процеса срещу Зорница Атанасова. Според обвинителния акт в периода 18 март 2009 г. до 19 март 2012 г. в условията на продължавана престъпна дейност, в качеството й на длъжностно лице като „съдебен архивар" в Окръжна прокуратура Бургас, тя е присвоила чужди пари, вещи и ценности.
Това са веществени доказателства по досъдебни производства, които е трябвало зда пази. констатирани са 18 случая на присвоени банкноти в левове и долари, бинокъл и множество златни накити.
Районен съд Бургас остави без уважение искането на подсъдимата за отвод на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Бургас, като неоснователно. Съдът не уважи и направеното от нея искане за връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на твърдени процесуални нарушения.
Разпитани бяха служители и прокурори в Окръжна прокуратура Бургас, съобщава 24 часа. Делото продължава утре с разпити на свидетели и вещи лица.