Десислава Танева: До края на годината ще изплатим 135 млн. лв. по ПРСП

МЗХ са съкратили сроковете за обработка на заявките за плащане

Очакваните размери на плащания до края на 2014 година по инвестиционните мерки на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) са в рамките на 84 млн. лева до 135 млн. лева общо публични средства. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на парламентарен контрол относно загубата на финансови средства по Програмата за развитие на селските райони (2007 - 2013 г.), предаде Агенция „Фокус”. 

„До края на календарната 2014 година се предвижда сумите за оторизация по компенсаторните мерки на повечето от програмите да бъдат в размер на 363 млн. лева. Очакванията и режимът, по който работим, е в седмицата до 20 декември да бъдат изплатени”, посочи тя.

Министър Танева увери, че МЗХ и ДФЗ са предприели следните мерки за минимализиране на загубите по ПРСР 2007 – 2013 година - съкратени са значително сроковете за обработка на заявките за плащане, поддържа се постоянна връзка с бенефициентите като при необходимост им се предоставя съответната административна помощ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен