Мария Христова е освободена от поста директор на РИОСВ Стара Загора

Все още не е известен заместникът й

 Със заповед на министъра на околната среда и водите от длъжността директор на РИОСВ - Стара Загора, е освободена досегашната титулярка Мария Христова, съобщава "Старозагорски новини".

Тя зае поста по време на кабинета "Орешарски", в началото на м.април т.г., след проведен конкурс, заради който беше сезирана Прокуратурата.

Останалите участници в конкурса го обжалваха с мотива, че Христова не отговаря на изискванията, заложени в условието, но най-острото възражение беше заради дипломата й за висше образование от Габровския университет, специалността "Човешки ресурси", за която имаше съмнение, че е нередовна.

Мария Христова беше от квотата на ДПС и към настоящия момент тя е вторият освободен ръководител на държавна институция в областта, след Мехмед Осман, доскорошен директор на Областно пътно управление - Стара Загора.

Към настоящия момент не е известно кой ще управлява временно старозагорската екоинспекция. Очаква се това да стане известно в близките дни, а вероятно за избора на титуляр ще бъде обявен конкурс.