Старозагорските депутати от ГЕРБ: Енергетика и инфраструктура са сред приоритетите ни за региона

Изграждането на тунел под Шипка остава в резервния списък на ОП "Регионално развитие"

Основен акцент в работата на старозагорските депутати от ГЕРБ е стабилизирането на сектор енергетика, който е водещ отрасъл в областта. Това каза на пресконференция днес народният представител Пламен Йорданов.
„Работим активно за реализирането на всички приоритети, които бяха акцент в предизборната ни програма. Министърът на благоустройството Лиляна Павлова и вицепремиерът Томислав Дончев положиха серизни усилия и успяха за кратко време да включат в резервния списък на ОП „Регионално развитие” изграждането на тунела под Шипка и АМ „Хемус”. Работата по тях бе спряна при правителството на Орешарски”.
„До 2016 г. ще бъде ремонтиран пътят Стара Загора – Раднево. Проектът е важен за региона и финансирането му е включено в следващия програмен период“, подчерта Пламен Йорданов. По думите му, предстои и цялостно обновяване на автобусния градски транспорт в Стара Загора. Според Йордано при максимална готовност на общината и избран изпълнител, доставката на 55 нови автобуса на стойност 30 млн. лева, може да се осъществи до края на 2015 г.
„Активно се търси финансиране и за проектиране на минералната баня в мъглижкото с. Ягода, която е паметник на културата и се нуждае от спешен ремонт. Възможно е средствата за възстановяване на обекта да се търсят от Норвежката програма“, съобщи Пламен Йорданов.
Народният представител Кирил Добрев подчерта, че сред важните законодателни инициативи през следващите седмици са гледането в пленарна зала на Закона за образованието и Закона за здравното осигуряване. Според него промените и в двете сфери са наложителни и много важни. „Има воля за промяна и що се касае до здравната реформа трябва да се върви по пътя за демонополизацията на здравната каса”, каза Добрев. „В ход е и законодателна инициатива, която да даде възможност на общините не само да могат да монтират и поддържат система за видеонаблюдение, но и да събират съответните приходи от санкции и глоби”, посочи още той.