Ще бъдат включени повече вагони във влаковете по жп линията София-Перник

Политика

15-12-2014, 21:08

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влакът от София за Перник е спрян от недоволни пътници

Причината за недостига на подвижен състав по линията е инцидентът при Мурсалево

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара Горна баня, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Министър Московски е информиран, че причината за общественото недоволство е липсата на повече вагони и съответно места за всички пътници по направлението София – Перник. Причината за недостига на подвижен състав по тази жп линия е инцидента с мотрисата „Дезиро” при Мурсалево миналата седмица.


По настояване на министъра, още от утре „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, които се движат по жп линията София - Перник, за да се осигури комфорт на пътниците. Ръководството на дружеството се извинява за причиненото неудобство. Служителите, които не са извършили ефективно разпределение на вагоните по натоварените направления, ще бъдат санкционирани.