Спортното училище в Добрич награди най-добрите си състезатели и отбори

Изпращат годината със 157 отличия

Спортното училище в Добрич награди най-добрите си спортисти и отбори за 2014 година. Това стана на специално тържество в учебното заведение. Директорът на школото Николай Дяков обобщи, че изминалата година е била по-успешна, като спечелените медали са общо 157, с 10 повече от 2013-та. Златните отличия са 22, а сребърните 70, съобщава centersport.org.

"Надявам, че в бъдеще ще имаме участници на световни и олимпийски игри. Имаме добри и надеждни състезатели, които ни дават основание да мислим така. Похвално е, че в нашата юбилейна година отново сме в десетката на спортните училища в България, заемайки осма позиция", заяви Дяков.

"Ще запомним изминалата година, че със собствени усилия и средства успяхме да подобрим материално-техническата база - реновирахме физкултурния салон (зала за борба), оправихме парната инсталация и при нас вече е по-уютно и топло, а това предразполага за по-добри занимания. Независимо от демографския срив запазихме броя на учениците. Целта ни е нашето училище да повиши качеството и да изгражда шампиони", добави директорът на спортното училище. Той посочи, че

с най-голям принос за отличията са колективните спортове хандбал и колоездене, както и бокса.

"Надявам се, че в близките години ще бъдем едно от най-реномираните училища в града, за това мечтаем и работим. При нас се завърнаха спортове като художествената гимнастика, волейбол и плуване. От догодина друг спорт, който набира популярност - карате, изявяват желание да се включат и създадат паралелка. Спортните училища са  доказали в цял свят, че за постигане на големи резултати е необходима целенасочена подготовка", посочи още Дяков.

Припомняме Ви, че състезателят по вдигане на тежести Йордан Атанасов с треньор Жанета Георгиева, бе избран за Спортист №1 на спортното училище в Добрич. Втори в анкетата са Ивайло Йорданов - бокс и Панайот Димитров - борба. Третото място си поделиха Йордан Стоянов - хандбал и Николай Минков - лека атлетика. Колоездачите с треньор Радил Радилов бяха избрани за отбор на годината.

На тържеството присъстваха Камелия Койчева - зам.-кмет на община Добрич, Нейчо Нейчев - началник отдел "Образование и култура", Божан Пейчев - директор на ученическото общежитие и Иван Манолов - председател на ОС на БФС-Добрич.

ТОП 10 НА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ ЗА 2014 Г.

1. Йордан Атанасов - вдигане на тежести 136 т.

2. Ивайло Йорданов - бокс 126 т.

2. Панайот Димитров - борба 126 т.

3. Йордан Стоянов - хандбал 112 т.

3. Николай Минков - лека атлетика - 112 т.

4. Даяна Димитрова - вдигане на тежести - 102 т.

5. Цветомир Бончев - колоездене 94 т.

6. Валентин Иванов - бокс 88 т.

6. Атанас Атанасов - бокс 88 т.

7. Янис Маринов - колоездене 70 т.

8. Женя Стоянова - волейбол 62 т.

9. Бончо Бончев - борба 48 т.

10. Асен Георгиев - вдигане на тежести 40

10. Михаил Нейчев - хандбал 40

Поощрителна награда за най-млад медалист на училището получи Сабрина Владиславова Миронова – плуване, треньор: Иван Иванов. Спечелила бронзов медал на турнир „Златна Добруджа”.