Топ приоритет на регионалното министерство – подкрепа за бедните райони

Павлова представи екипа и приоритетите си пред ресорната комисия към НС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова представи екипа и приоритетите си пред ресорната комисия към Народното събрание, предаде Агенция „Фокус”.

Министър Павлова представи част от приоритетите на МРРБ, като на първо място тя постави политиката за подкрепа за балансираното развитие на регионите с фокус върху най-бедни и слабо развити такива. „Това ще стане на основата на това, което имаме като анализи и като идентифицираме конкретни мерки, политики и проекти в тези региони”, заяви Павлова.

„Вторият приоритет е завършване на всички стратегически пътни и водни проекти. Част от пътните проекти са свързани с довършване на автомагистрални участъци другата година, изграждане на фонд за публично-частно партньорство”, поясни министър Павлова. Тя обясни, че ще се въведе реформа с цел подобряване на управлението на водните ресурси, инфраструктурата и развитието им.

Като трети приоритет министър Павлова посочи жилищната политика, свързана с енергийната ефективност и обновяването на жилищни сгради в цялата страна. „Това ще стане по програмата за саниране чрез национално финансиране и по линия на еврофондове по ОП „ Региони в растеж” 2014-2020 г.”, каза още Лиляна Павлова.

Тя представи пред ресорната парламентарна комисия своите трима заместник-министри - Деница Николова, Иван Аспарухов и Николай Нанков.