Теньо Арабаджиев, номиниран от Starazagorautre.bg, бе признат от гражданите за "Добрият самарянин" на 2014-та година

Отличието и статуетката получи добротворецът Милен Минев

Теньо Арабаджиев - младежът, номиниран от екипа Starazagorautre.bg за добротворец на годината, спечели наградата на общостта - той спечели най-много гласове по време на онлайн гласуването, организирано от фондация "Самаряни" в рамките на ежегодния конкурс "Добрият самарянин".

Снощи наградите бяха връчени на тържествена церемония в залата на Операта.

Почетната статуетка "Добрият самарянин" на 2014-та година получи добротворецът Милен Минев, който през октомври е спасил младеж от удавяне край Ахтопол. Той получи най-много гласове от обществения инициативен комитет.

Starazagora.utre.bg номинира добротворец за "Добрият самарянин"

Годишните награди „Добрият Самарянин“, учредени от Сдружение „Самаряни“, са израз на високо признание към отделна личност или група от хора, които заслужават всеобщо обществено уважение в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Сдружение "Самаряни" получи девет номинации за добротворец на годината. Starazagorautre.bg номинира доброволеца Теньо Арабаджиев, един от групата "Приятели на бежанците Стара Загора" за неговата помощ към ирикски бежанец, който не може да ходи, тъй като е пребит от скинари. За оздравяването на 31-годишният Низар са съдействали още много хора, но г-н Арабаджиев е основният двигател днес да има надежда, че Низар ще проходи.

За първа година събитието имаше и благотворителен характер. Иванко Тодоров, баща на талантливата единадесетгодишна певица Гери Тодорова, Иванко има нужда от подкрепа в борбата си с тежко заболяване. Една от мисиите на церемонията по връчването на годишните награди „Добрият Самарянин“ бе да подкрепи семейството й с набиране на средства за всички съпътстващи разходи, които са необходими при отделните етапи от диагностицирането и лечението му.
Силвия Кацарова, Георги Дюлгеров, Гери Тодорова и ДМФ „Звездопад“ пяха на концерта в подкрепа на каузата.