Дядо Коледа тръгна от Лапландия, приближава се към Варна с 200 подаръка в минута

Проследете къде се намира в момента шейната с еленчетата

Точно в 12 часа българско време Дядо Коледа подкара шейната с елените от приказната планина Корва тунтури в Лапландия. Само за едно денонощие той трябва да обиколи целия свят.

"Къде е Дядо Коледа?"

На този въпрос можете да си отговорите във всеки един момент, благодарение на специалното приложение на Google, чрез което всеки може да проследи къде точно е Дядо Коледа в момента и скоросттта на раздаване на подаръците. Освен маршрута на добрия старец, на сайта google.com/santatracker, могат да се открият различни весели забавления, както и коледни мини игри от Google.

За да се случи всичко това в продължение на пет години Google си сътрудничеше с Командването на въздушно-космическата отбрана на САЩ (NORAD), което сега се обедини с Bing в рамките на аналогичен проект.

13:20 ч 80 минути след като тръгна от Лапландия, Дядо Коледа раздаде 3 898 626 подаръци. В момента лети над Тихия океан на път към Сува. Разстояние от Варна - 16 080 км

14:10 ч Дядо Коледа лети към Магадан и е само на 8 200 км от Варна
Раздадени подаръци - почти 25 милиона
Следим го неотлъчно

15:08 ч След 3-часов полет Дядо Коледа пристигна в Сидни, където раздаде 100-милионния подарък. Дали най-после се отправя към Варна? 

16:28 ч Следваща спирка Иркутск и само 5790 км до Варна - освободете въздушното пространствооооо. Броят на доставените подаръци е 976 168 187. Може би милиардният подарък ще падне във варненски комин?

22:26 ч Опасно близо - Дядо Коледа кръжи около Черно море. Следваща спирка Тимишоара

22:29 ч Дядо Коледа е в Бургас. От Тимишоара - директно в Бургас

Явно оттам е метнал подаръците и за Варна, защото запраши директно за Атина.

ЧЕСТИТА КОЛЕДАААА!
Много живи, здрави и щастливи!
(Хайде на подаръците)