Чудо на Бъдни вечер: Сияние с лика на Ванга се извисило над гроба й!

Богомолци станали свидетели на мистерията

Десетки богомолци от цялата страна са станали свидетели на чудо на гроба на пророчицата Ванга на Рупите, разкриха очевидци на мистерията. Точно в деня на Бъдни вечер над гроба на признаната приживе за светица се е появило сияние. То било силно, извисявало се над паметната плоча с лика на Ванга и създавало впечатление, че е образът й, споделиха впечатленията си десетките свидетели.
Това не е случайно, поясни член на едноименната фондация. Вярва се, че винаги на този ден духът на Ванга озарява вярващите в силата й, съобщава struma.com.

Смята се открай време, че тя слиза на земята, защото наближава рождената й дата. За едни това е 31 декември. Ванга вярваше в доброто на хората и заради това и качество много ценеше Рождество Христово като празник. По думите му, тя спазвала всички ритуали, които се извършват от църквата. Любимото й ястие след поста е било готвено кисело зеле с месо. Ванга избягвала да консумира свинско, обичала е повече пилешкото.

Като всеки земен човек на трапезата и имало и червено вино, което тя обожавала в малки количества, да пийва от него. За Коледа събирала най-верните си приятели около трапезата и вдигали наздравици с много песни в изпълнение на петричкия трубадур - Петър Баков. Заради тези му заслуги той беше награден от едноименната фондация със статуетка, изобразяваща Ванга, която е пълно копие на статуята пред храма „Св. Петка Българска".