Жители на столичен квартал посрещнали Нова година на студено и без ток

Проблемите са заради незаконни включвания към мрежата, твърдят от ЧЕЗ

Жители на квартал „Красна поляна“ в София прекарали новогодишните празници на студено и на свещи заради липсата на ток, съобщава "Нова телевизия".
Електричеството ту се появявало, ту изчезвало, а уредите в домовете на хората започнали да горят един след друг. За да не стане по-сериозна авария, хората се принудили да си топлят вода с бързовар. В минутите, когато има ток.
„Нова година изкарахме, завити с одеяла. Пуснаха ни тока за 10 минути – само за да се „порадваме“ на речта на Плевнелиев. После пак го спряха“, разказва потърпевша пред Нова телевизия.

Виктор Станчев, директор експлоатация и поддържане ЧЕЗ, обясни по телефона: „Проблемите в квартала са заради незаконните включвания в електрическата мрежа. Част от жителите на „Факултета“, които не плащат тока си, се прикачват към мрежата и от това страдат нашите редовни клиенти. Ще проверим в момента какво е напрежението в квартала, но искам да уверя хората, че правим всичко възможно да осигурим нормалното електрозахранване. Но незаконните присъединявания са сериозен бич както за нас, така и за обществото. След прекъсването на електрозахранването на незаконните присъединявания, които се извършват от наши служители и органите на МВР, започва ново незаконно включване".
"Във вчерашния ден 8 аварийни екипа обикаляха квартала, за да установят незаконните включвания. Вероятно ниските температури са довели до нови незаконни присъединявания към нашата мрежа“, допълни Виктор Станчев.