Жълт код за силен вятър е обявен за 16 области на 3 януари

Региони

02-01-2015, 19:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Пловдив и Пазарджик

Жълт код за силен вятър е обявен за утре (3 януари) в цяла Северна България, областите Пловдив и Пазарджик.Общо в 16 области от страната е обявен жълт код, съобщиха от НИМХ-БАН.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Пловдив и Пазарджик.

Облачността ще е променлива, по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. Вятърът от запад още през нощта чувствително ще се усили, ще бъде умерен до силен, задържайки се така и през предстоящия ден.

До края на следващата седмица температурите ще останат ниски, заяви за БНТ дежурният синоптик на БАН Красимир Стоев и добави, че само през следващите два дни ще има краткотрайно затопляне. Още утре максималните температури ще са положителни – до плюс 8 градуса.

"И след временното повишение на температурите в неделя след обяд вятърът от северозапад отново ще се усили и към страната ще започне да нахлува нова порция студен въздух, така че от неделя следобяд и през следващите дни предстои ново чувствително понижение на температурите. През второто десетдневие  времето ще е без съществени валежи, относително повишение на температурите, но много топло няма да става."