Майката на Паоло: Виждала съм убиеца на сина ми да шофира и сега

Почерненото семейство ще настояват да се промени квалификацията на престъплението

„Пред Апелативния съд ще настояваме да се промени квалификацията на престъплението, защото на първа инстанция тя беше сменена от убийство на пешеходна пътека на убийство на улицата. Ще настояваме и за увеличаване на присъдата”, каза пред Нова тв Красимира Иванова - майката на убитото в Стара Загора през миналата година дете.
По думите й в закона има много вратички, които позволяват на едно тежко престъпление да се квалифицира като много по-леко и това трябва да се промени.
Красимира заяви още, че е виждала Георги Сапунджиев да шофира, въпреки че му е забранено да кара кола 5 години. „Той ще бъде с отнето права, когато влезе в сила присъдата му и в момента шофира напълно законно”, допълни тя.
На 2-ри юни миналата година в пешеходната зона на Стара Загора беше прегазен четиригодишния Паоло. Зад волана на джипа, който го уби, беше Георги Сапунджиев-местен бизнесмен, нееднократно нарушавал правилата за движение. Той беше осъден по съкратената процедура на 3 години и 4 месеца затвор. След като призна вината си, делото мина без разпити на свидетели и вещи лица. Сапунджиев ще излежава присъдата си в затворническо общежитие от открит тип. Беше пуснат и на свобода срещу 1 500 лв. парична гаранция.
Още тогава майката на Паоло Красимира Иванова каза, че това е нищожна присъда. Родителите ще обжалват.