Майката на първородното за 2015 г. в Бургас бебе, която избяга от болницата се върна да го търси

Детето е с усложнения и ще остане в болницата за лечение

Майката-беглец, която изостави бебето си часове след раждането в болницата в Бургас се върна да го търси. Жената стана известна с това , че бебето й е първородното за 2015 г в Бургас. 22 -годишната Катя  е е появила отново в родилно отделение на 4 ден след раждането.

Родилката е от Средец и е от ромски произход. За нея това е трето раждане. Според лекарите в Бургаската болница много често майки от малцинствените групи, които имат повече от две деца, изоставят децата си в болницата, докато не дойде време да бъдат изписани официално.

От лечебното заведение обясниха, че редовната практика е новородените да се изписват на четвъртия ден. Катя обаче не е успяла да прибере детето, тъй като състоянието му се е влошило след раждането, съобщи faragensy.bg.

Малката Иванка проплака в 04:45 часа на 1-и януари. Момиченцето се роди с тегло от 2,750 грама и височина от 49 см. Детето се е получило остра инфекция, тъй като майката не е посещавала консултации и не е следила бременността си. То ще остане в болницата, където ще бъде лекувано с антибиотици.