Фенклубовете на Локо и Ботев сядат на една маса за преговори

Целта е да се спрат организираните прояви на агресия

Фенклубовете на пловдивските Локомотив и Ботев са готови да седнат на една маса, за да обсъдят как могат да спрат организираните прояви на агресия между феновете на двата отбора след случая с пребития 16-годишен баскетболист в Пловдив.

Потърпевшият можеше да бъде на мястото на извършителите, а представянето на случая в медиите е изопачено, заяви в ефира на Дарик в Пловдив Велин Терзиев - Нежния от Управителния съвет на сдружение „Бъдеще за Локомотив“, след като от фенклуба на отбора се противопоставиха на изявленията на майката на  пребития - журналистката Искра Койчева.

Божидар Божилов от фенклуба на Ботев, заяви, че феновете са на стадиона по време на мачовете, а въпросният случая е чиста хулиганска проява.

Специализирано звено за противодействие на футболното хулиганство работи към пловдивската полиция, заяви в ефира на Дарик директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

Чрез източници в  отделните агитки и публикации в интернет форуми се следят настроенията на феновете и данните за организираните явки между привържениците на футболните отбори.

Четирима от седемте задържани за побоя на 16-годишния  Румен Койчев вече са с повдигнати обвинения за средна телесна повреда и разследването по случая, разпоредено от главния прокурор, продължава, съобщи говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. В сбиването са участвали общо около 20 човека, уточниха от прокуратурата.