70 снимки с бебета участват във фотоконкурс на сливенската болница

Изпращането на фотоси приключи вчера

70 снимки, две от които на близначета, участват във фотоконкурса за бебета, родени през 2014 г. в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, съобщават от лечебното заведение.
Едно от децата-участници е с диагноза „Синдром на Даун”. Неговата майка пише до ръководството на болницата, че за нея участието в конкурса е малка стъпка в изпълнение на каузата й - да помогне на обществото да повярва във възможностите на хората със Синдром на Даун, да свикне да вижда лицата им, да научи, че тези деца успешно посещават масови детски градини и училища, че сред тях има и висшисти.
„Искам обществото да разбере, че по света голяма част от хората със Синдром на Даун работят и измежду тях има дори художници, спортисти, актьори и преподаватели. Защото, когато преди година аз тръгнах по пътя на опознаването им, всичко изглеждаше много страшно и безнадеждно. Безкрайно съм благодарна на всичките си роднини и приятели, че застанаха зад нас и ни подкрепиха. Благодарна съм на всички медицински работници, които срещнах - както екипите на Неонатологичното и Гинекологичното отделения в МБАЛ "Иван Селимински" и особено на д-р Минчева, която направи невъзможното да получим своевременна консултация в Трета градска, така и на специалистите в Националната Кардиологична Болница, благодарение на които, въпреки множеството усложнения, детето е с нас и ни радва”, пише майката.
Всички изпратени снимки в конкурса са публикувани в сайта на болницата. Специална комисия ще определи победителите на 8 януари. В нейното заседание могат да се включат и родители на децата. Оценяването ще става по месеци и за всеки месец ще се избере един победител. Събралите най-много гласове ще бъдат звезди на новия календар на Неонатологично и Родилно отделения.
Награждаването на победителите по традиция ще бъде на 21 януари- Бабинден. Организаторите са подготвили изненади и подаръци за малчуганите.
Това е четвъртото поредно издание на фотоконкурса „Бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен”. Той стартира за първи път през 2010 година.