доц. Антоний Гълъбов: Местните избори ще са най-сериозното предизвикателство през 2015 г.

Според политолога политическата криза в страната ще продължи и през тази година

Най-сериозното политическо предизвикателство през 2015 година ще бъдат местните избори, от тях ще зависи до голяма степен позиционирането на политическите партии. Това заяви в сутрешния блок на Радио „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов.

„За БСП е жизненоважно да възстанови присъствието си в местната власт, за ГЕРБ вотът ще е тест за стабилността на управлението, за ДПС е абсолютен приоритет да разшири електоралната си география. Реформаторският блок ще трябва да се изправи пред много сложна геометрия на взаимодействие между други политически формации на местно равнище“, уточни Гълъбов.

Той допълни, че има формации, които участват в управлението, но не са изработили предварително формат на взаимодействие помежду си. Той уточни, че това се отнася за Патриотичния фронт и Реформаторския блок. В АБВ има по-малко вътрешно напрежение и затова се възприема като отделна политическа партия, която се движи по-организирано. ДПС оказва влияние върху политическите решения, въпреки че не е част от управляващата коалиция, каза още доц. Антоний Гълъбов. Според него 2015-та ще бъде година на политическа криза, каквито бяха и двете предходни години.