Втора жертва взе взривът в цех за пиротехнически изделия в Мъглиж

Почина 51-годишната Кинка Манолова, която получи тежки изгаряния

Почина 51-годишната Кинка Манолова, пострадала при взрива в цех за пиротехнически изделия на "Балиста" ЕООД край Мъглиж, станал на 19 декември 2014г.

Лекарите от "Пирогов" не успяха да спасят живота й, след като тя получи 70 процента изгаряния по тялото. Жената е била погребана в Казанлък на Богоявление, съобщава днес "Старозагорски новини".

В болницата е все още колежката й - 20-годишната Мария Иванова, която е също с изгаряния, но по-леки.

Така жертвите на тежкия инцидент вече са две. При взрива намясто почина 45-годишният Веселин Турлаков, който само месец по-рано постъпил на работа в цеха за производство на пиротехнически изделия.

По-леко от пострадаха още два мъже. Взривната вълна разруши бетонното помещение, където в онзи момент cа изработвали ръчни факли за гражданска употреба.

Същия ден на мястото на инцидента пристигнаха министърът на отбраната Николай Ненчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Разследването бе поето от Националното следствие и експерти на Aгенция "Охрана на труда" под наблюдението на Cтарозагорската окръжна прокуратура.

Досъдебното производство е все още срещу неизвестен извършител, то е по член 123, ал. 1 от НК. Очаква се резултатите от назначените технически експертизи да станат известни до два месеца. Не е наложена забрана за работа в останалите незасегнати от взривната вълна цехове на дружеството.