Ирена Соколова: Училищата и детските градини в Перник се нуждаят от подновяване на материалната база

Сградите, в които се помещават, са построени преди много години

Голяма част от училищата и детските градини на територията на област Перник са в добро състояние. Разбира се, всички те се нуждаят от подновяване на материалната база. Това каза в интервю за Bulgariautre Ирена Соколова, областен управител на град Перник.

Тя обясни, че ремонтните дейности са необходими поради факта, че сградите, в които се помещават, са построени преди много години.

„В някои от образователните институции вече текат такива, реализирани с финансови постъпления по проекти за регионалното развитие. За нас е важно да има подобряване на образователната инфраструктура и да бъде осигурена инфраструктура за спорт, младежки дейности и култура в областта”, добави Соколова.

Тя уточни, че като цяло, дефиниран проблем с кадрите в образователните институции няма, но липсват млади учители и иновативни преподаватели, които да преодоляват лесно трудностите в комуникацията с учениците и да въвеждат съвременни и нови преподавателски методи.

„През този зимен сезон е проблем отново подсигуряването на отопление на училището в с. Дивотино и търсим най-доброто решение”, посочи Ирена Соколова.

Целия разговор четете в рубриката "Интервю"