Връчват констативния протокол за нарушенията във взривения цех за пиротехника край Мъглиж

Загиналите при инцидента от 19 декември м.г. вече са двама, една жена още се лекува

Днес на собственика на фирма „Балиста“ инж.Ганчо Ганчев ще бъде връчен констативният протокол от проверката на инспекцията по труда, направена след взрива от 19 –ти декември миналата година в цех за пиротехнически изделия на фирмата край Мъглиж от Главна дирекция „Инспектиране на труда“ към Агенцията по труда.

При тежкия инцидент на място загина 45-годишният Веселин Турлаков от Казанлък, а преди дни от нараняванията си почина и 51-на годишната Кинка Манолова. На лечение в столичната болница все още е 21-годишната Мария Иванова, пострадаха още двама души.

Според наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура– Стара Загора Димитър Игнатов двумесечният срок за разследване на причините и виновните за тагедията най-вероятно ще бъде удължен.

Инж. Виолета Добрева, главен директор на Гл. дирекция „Инспектиране на труда“ към Агенцията по труда съобщи вчера за Радио Стара Загора, че констатациите, описани в протокола все още не могат да бъдат огласени докато не изтече срокът за обжалване от страна на фирмата.