Ако няма пътна артерия до някое населено място, няма как то да се превърне в развита зона

Политика

13-01-2015, 16:44

Снимка:

Дарик

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Инфраструктурата дава възможност инвеститорите да достигнат до различни краища на България, посочи депутатът

Ако няма пътна артерия, по която да се стигне до съответното населено място, няма как то да се превърне в добре икономически развита зона. Това каза в интервю за Buglariautre заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева. По думите на депутата сред основните ангажименти на местната власт са привличането на инвестиции, работа по европроектите, защото те ще осигурят работни места, както и повишаване покупателната способност на българските граждани и развитие на икономиката в отделните райони.

„Едно от основните неща, които трябва да докарат инвеститора до съответното населено място, е развитието на инфраструктурата, а оттук и възможността на нови и нови инвеститори да достигнат до различни краища на България. Ако няма артерия, по която да се стигне до съответното населено място, няма как то да се превърне в добре икономически развита зона”, поясни Караянчева.

Тя увери, че местната политика трябва да бъде свързана с политиката на национално ниво. „Може би нашите местни управници, от която и партия да са, трябва да бъдат в диалог с правителството, за да може да прокарват политиките на своя регион, а също така да прокарват и националната политика на общинско ниво”, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според Цвета Караянчева през предстоящите кметски избори всеки един от гражданите на дадено населено място трябва да знае какво му предлага съответната политическа партия в лицето на своя кандидат. „Трябва да има разписани програми и да бъде представена визията на екипа, който ще управлява дадената община, за да може доверието да бъде дадено на екип от хора”, обясни народният представител.

Целия разговор с Цвета Караянчева четете утре в рубриката „Интервю”