Въоръжен с калашник държа трима заложници час и половина в Париж (видео)

Френската полиция, цитирана от „Франс прес", потвърди, че има заложници в пощенски офис в предградие на Париж

Обновена в 15:52 часа - Нападателят е арестуван, заложниците са освободени, потвърдиха от полицията, предаде "Франс прес".

 

Въоръжен мъж държи най-малко трима заложници в пощенски офис в Коломб, предградие, намиращо се на 10 километра северозападно от центъра на Париж, съобщават френски медии.

Нападателят е въоръжен с автомат „Калашников", пистолет и няколко гранати, информира френското радио RTL.

Френската полиция, цитирана от „Франс прес", потвърди, че има заложници в пощенски офис в предградие на Париж.

Според „Фигаро", позовавайки се на полицейски източници, има между двама и петима заложници. Заложническата драма е започнала около 13 часа френско време, когато мъж е нахлул в пощенския клон с оръжие, поясниха източниците пред „Фигаро".

По непотвърдена информация инцидентът не свързан с тероризъм. Източник от полицията смята, че няма връзка с извършените терористични нападения в Париж миналата седмица.

Френската телевизия BFM TV съобщава за двама заложници и че инцидентът не е свързан с тероризъм.

Нападателят има криминално минало и е познат на властите, той се е свързал с полицията, която е отцепила района. Разположен е хеликоптер в района на булевард Шарл дьо Гол, където се намира и пощенският клон.

По-рано се появи информация, че френската полиция провежда операция срещу въоръжен мъж във френския град Реймс.

Днес стана ясно, че френската полиция е арестувала 12 души през нощта, които са заподозрени, че са подпомагали ислямистките терористи, които убиха 17 души през миналата седмица в Париж. Арестите са извършени в южен район на Париж, включително Монруж.

По същото време във френската столица пристигна държавният секретар на САЩ Джон Кери, за да направи, по неговите думи, „голяма прегръдка" на Франция.

Очаквайте подробности!