Дорис Пак: Трябва да работим по-усилено за сигурността на границите

Това бе напомнено на Европа след терористичните атаки в Париж, категоричен е председателят на ЕНП – жени

Терористичните атаки в Париж напомниха на Европа да работи по-усилено за сигурността на границите. Това каза в интервю за „Фокус“ Дорис Пак, председател на Европейската народна партия – жени.

Тя каза още, че европейските държави трябва да положат повече усилия и по отношение на обмена на информацията за подозрителните лица. „Обществото не беше готово да разбере какво точно им се случва, но сега всички са нащрек и в очакване къде другаде може да се повтори подобен терористичен акт“, коментира още Дорис Пак.

Според нея терористичните атаки могат да бъдат както срещу карикатурите в изданието „Шерли Ебдо“, така и срещу парижката катедралата „Света Богородица“ . Терористите използват религията за целите си и това създава проблем с гражданите, които не правят разлика между религията и терористите.

"Всеки трябва да уважава другите с тяхната религията. Терористичните актове, независимо върху какво са основани, са си терористични актове", категорична е Дорис Пак. Според нея е необходимо да се работи с гражданите и те да разберат причините за тероризма.

Дорис Пак допълни, че характерни за страните от Югозападна Европа са проблемите с корупцията и със съдебната система. „България без съмнение трябва да работи върху съдебната реформа”, обясни председателят на Европейската народна партия – жени.