Майката на Атанаска поиска детектор на лъжата за двете страни по делото

Крими

21-01-2015, 10:13

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малката Алекс загубила съзнание минута след нападението

Убиецът на Алекс изнасилил дъщеря й до трупа на детето, твърди Светлана Георгиева

Светла Димитрова - майката на обвинената за убиийството на малката Александра от Поморие Атанаска Георгиева, поиска детектор на лъжата за нея, Атанаска и родителите на Алекс.

Димитрова отново повтори теорията си за убийството на момиченцето, като уточни, че се намира пред църква и не лъже, съобщи Нова телевизия.
"Кой натопи Атанаска и отмъсти на семейство Тодорови?", попита още Светла Димитрова.
Припомняме, че вчера по време на съдебното заседание в Бургас майката и сестрата на обвинената Атанаска изложиха своята версия за случилото се.
Светла Димитрова говори под клетва пред съдия Георги Пепеляшев, като му показа и снимка на извършителя – Антон Петров-Тъпака. Ето и версията ѝ:
Тъмнокосият Антон Петров – Тъпака почукал на вратата на таванското помещение на Атанаска в кв. „Свобода” бл. 35 вх. А около 17 часа на 10 април м.г. Атанаска доверчиво отворила. Мъжът я избутал и нахлул вътре с малката Александра. Заключил 39-годишната жена от Златоград в тоалетната, но тя чувала разговора между двамата оттам. Тъпака разпитвал Алекс за имотите им в Свети Влас. 
Според Атанаска момиченцето познавало добре мъжа, защото му показвала тетрадките си от училище. По това време майката на Александра позвънила, но детето я излъгало, че играе още на площадката. Изведнъж външната врата хлопнала, Антон и Алекс излезли. Атанаска излязла от банята и видяла, че детето е забравило телефона си, който продължил да звъни. Около 20 часа Антон се върнал в квартирата на Атанаска. Нахвърлил й се, започнал да я нагрубява защо е водила разговори по телефона. 
Майката Светла Димитрова така и не даде логично обяснение как Тъпака е разбрал, че дъщеря й всъщност е говорила по мобилния. Антон Петров накарал Атанаска да излезе и да купи цигари, 39-годишната жена чинно му се подчинила. Няма отговор защо точно в този момент тя не е сигнализирала в полицията. Антон пак напуснал квартирата на Атанаска. Върнал се спокойно към 1-2 часа на 11 април, въпреки че тогава ченгетата бяха опасали целия град.
Тъпака пак избутал Атанаска на земята, носил в ръцете си вече трупа на момиченцето, увит в одеяло. Главата на детето била с найлонов чувал. Мъжът започнал да я облепя с тиксо, хванал пръстите на Атанаска и ги налагал върху тиксото. Атон изкарал трупа навън. Именно поради тази причина в 8 часа на 11 април полицейското куче и спецченгетата не са открили тялото при претърсването на квартирата. Едва по-късно внесъл отново тялото в таванското помещение. Всичко това Атанаска разказала от ареста на майка си. Страхувала се, че Атон Петров ще направи нещо на семейството й, затова и първоначално поела вината за убийството.
Разказът на Светла Димитрова не трогна почернените родители – Ивелина и Веселин Тодорови. Напротив, майката на Алекс подложи на кръстосан разпит Светла Димитрова, а от въпросите й се прокрадваше съмнение, че именно възрастната жена е съучастник на Атанаска.