Никой не е видял Атанаска там, където твърди, че е нападната от роми

Крими

22-01-2015, 14:38

Снимка:

снимка, фейсбук, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атанаска правила платена любов в нощта на убийството

Записи от камери на близкия супермаркет също не показват движение в района на паркинга

Никой не е видял Атанаска и други лица на паркинга, където тя твърди, че е правила групов секс с роми в нощта на убийството на малката Александра през април 2014 година.

Това заявиха под клетва служители на обекти в района на въпросния паркинг, които днес се изправиха в съдебната зала като свидетели. Успоредно с това видеокамери пред ханителния магазин, за който споменава обвиняемата не са засекли движение в посочените от Атанаска часове. Няма записи нито на нея, нито на каквито и да било други подозрителни лица. 

Енчо Иванов, управител в магазин „Алекс”, от който тя твърди, че е ходила за цигари, обяви, че многочасовите прегледи на записващите устройства пред и в магазина са показали недвумислено, че не е заснета от тях нито за секунда. Иванов потвърди категорично, че е абсолютно невъзможно някой да влезе в търговския обект без да бъде заснет. А разследващите полицаи не са открили обвиняемата никъде в архива.
Предиобед бяха разпитани касиерки и продавачки на щанд от магазина. Нито една от тях не си спомни да е обслужвала Атанаска Георгиева през нощта на 10 април миналата година.

От свидетелските показания днес и вчера на полицаите, работили по случая в нощта след убийството и криминалистите, стана ясно още че версиите на Атанаска се разминават само за ден.

Пред полицай Димитър Демостенов, който пръв е открил обвиняемата, скрита до таванското помещение, което е обитавала, тя е заявила, че същата вечер е правила платена любов срещу 20 лева с циганин на паркинг пред хранителния магазин, от където е отишла да си купи цигари. 

Ден по-къно пред криминалистите, които дадоха днес показания в съда, тя е обявила че ромите не са били двама, а четирима. Атанаска е обяснила в показания, че мъжете са я затворили в автомобил, където са я нападнали. Те довели и 8-годишното момиченце в колата, което било принудено да гледа бруталната сцена. Едининят от похитителите взел мобилния й телефон, а по-къно й го върнал. Според представената от Атанаска тогава версия, мобилният й е изчезнал точно във времето, когато родителите на Александра са получили съобщение от него.

Делото ще продължи отново в следобедните часове, когато по настояване на защитата на обвиняемата ще бъдат изправени пред съда, останалите свидетели, които не са явили днес и вчера.