Над 510 хил. лева от глоби e събрала РЗИ – Пловдив за 2014 г.

Мисия Пловдив

24-01-2015, 17:49

Снимка:

pixabay.com

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравните инспектори с 81 проверки за седмица

Внезапни проверки по общинските болници

На зеления телефон на инспекцията са получени 275 сигнала

Повече от 510 000 лева от глоби и имуществени санкции е събрала Регионалната инспекция по околна среда и водите - Пловдив, през изминалата 2014 година. 1164 са извършените проверки - 534 от тях са били непланираните, а 120 от тях са по сигнали и жалби на граждани. 105 пък са издадените наказателни постановления, посочиха от РЗИ - Пловдив.

Най-честите установявани нарушения  са свързани с неизпълнение на условията в издадените разрешителни или на предписанията, дадени при предишни проверки. Други нередности са свързани са непровеждане на собствен периодичен мониторинг, превишения на нормите за допустими емисии, нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и извършване на дейности по отпадъците без необходимите разрешителни,неизготвени оценки за безопасно съхранение на опасни химични вещества и смеси.

На зеления телефон на РЗИ - Пловдив са получени 275 сигнала, всички те са разгледани от експертите и са предприети съответните мерки. Пловдивчани са се жалвали най-много за нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на отпадъци, превишаване на нормите за шум в околната среда и нарушаване на Закона за биологичното разнообразие.