Крисия и Гери пеят благотворително в Стара Загора на 7 февруари

Над 1000 ръчно изработени хартиени жерави ще бъдат раздадени по време на концерта „Надежда за Ванко“

Събитието се организира в подкрепа на Иванко Тодоров, баща на Гергана Тодорова, която прославя Стара Загора с участието си в редица национални и международни конкурси, в това число и в „Шоуто на Слави“. Иванко Тодоров се нуждае от лечение в клиника в Истанбул, а необходимата сума от 150 хил. лв. е непосилна за семейството му.
Организатори на събитието са Община Стара Загора, Сдружение „Самаряни“, Парк-хотел „Стара Загора“, Младежки общински съвет и др.
Концертът е на 7 февруари /събота/, от 18.30 ч. в залата на Старозагорската опера. В него ще участват малките таланти Крисия, Симона и Тереза, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Георги Дюлгеров, Тони Димитрова, Ралица Ангелова от „Тоника СВ“. На сцената, за да подкрепи своя баща ще излезе и Гери с детска музикална формация „Звездопад“. Входът е с покани, които са на минимална дарителска стойност от 10 лв. и се разпространяват от Сдружение „Самаряни“, тел. 042/621 083.
До този момент от кампанията е събрана сума в размер на близо 50 хил. лв., съобщи на пресконференция днес Димо Димов от организаторите. „Срещаме безпрецедентна подкрепа както от кмета и Община Стара Загора, така и от бизнеса, от стотици хора. Само допреди няколко години това не бе така и работихме трудно. А защо жерави? Защото има поверие, че ако човек получи 1000 хартиени жерава има право на едно желание, обясниха организаторите.
Всеки, който няма възможност да присъства на концерта може да направи дарение със SMS с текст DMS SAMARITANS на номер 17 777 за всички мобилни оператори, или по банков път:
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
IBAN: BG83UNCR70001520533134
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: СНЦ "Самаряни"
Основание: за Иванко ТодоровСнимка на Деня

Щрихи от Плевен