Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев провежда срещи в район „Люлин” във връзка с програмата за саниране

Санирането ще удължи живота на сградите и ще намали сметките за отопление, обясни депутатът

Народният представител от ПП ГЕРБ-София Христо Гаджев проведе информационна среща относно „Националната програма за енергийна ефективност” с граждани от район „Люлин”, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На мероприятието присъстваха и кметът на СО-район „Люлин” Милко Младенов и експерти на районната администрация.

„Изискването за кандидатстване е сградата да има минимум 36 самостоятелни жилища. Друго изискване е да се събере етажната собственост, да се подпише, че е съгласна сградата да получи и да кандидатства в проекта за саниране, да бъде регистрирано сдружението на собствениците и да се подаде заявката в общината”, обясни Христо Гаджев. Според него, освен по-добър външен вид на жилищните блокове в „Люлин”, санирането ще удължи живота на сградите и най-важното – ще намали сметките за отопление.

„На сайта на район „Люлин” и на сайта на МРРБ управителите на етажната собственост, както и всички заинтересовани граждани могат да намерят примерните образци на документите в проект, необходими за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради”, посочи кметът Милко Младенов. По думите му, след като бъдат утвърдени окончателните образци на документите, ще бъдат организирани и преведени поредица от срещи с управителите на етажната собственост.