Заместник-кметовете на Стара Загора даряват премиите си на нуждаещи се

Тримата заместник-кметове на община Стара Загора Иванка Сотирова, Йордан Николов и Янчо Калоянов се отказват от допълнителното материално възнаграждение и ще го дарят на болни или нуждаещи се деца. Това стана след като кметът Живко Тодоров предложи на днешната сесия та Общинския съвет заместниците му да получат по една допълнителна заплата за постигнати резултати.

Иванка Сотирова съобщи че ще дари възнаграждението си на семейство, което отглежда 8 деца и е настанено в общинско жилище. За болни деца и деца в неравностойно положение даряват премиите си Янчо Калоянов и Йордан Николов.

В началото на днешното редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора кметът Живко Тодоров оттегли спорната точка за учредяването на безвъзмездно и безсрочно право на строеж на лица с установени жилищни нужди. Става дума за определените 58 парцела общинска земя в старозагорския квартал „Лозенец”.

Кметът коментира, че причината за отказа му да подложи предложението за гласуване е липсата на политическо съгласие по социалните въпроси в Общинския съвет на Стара Загора.