Над 25 000 пътници ще използват метростанцията на бул. „Черни връх” и „Сребърна”

20% от строителството e изпълнено, увери инж. Стоян Братоев

Метростанцията на бул. „Черни връх” и „Сребърна” ще има над 25 000 пътници. Това каза инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен”, по време на проверка на строителството на метростанцията, предаде „Фокус”. 

„По правилата на метростроителството с отиване към края на всяка линия постепенно пътникопотокът нараства. От втората линия „Джеймс Баучер” е най-натоварената станция и това показва, че трябва да продължи линията. Предполагам, че тази ще бъде с такова натоварване, така че в перспектива вероятно ще има бъдещо разширение на юг, но то не е в програмата”, обясни той. 

По думите му, над 70% от стените вече са изградени, както и около 30% от покривната плоча. „Другата седмица се планира да се бетонира втора плоча от станцията, от общо четири”, каза инж. Братоев.

„Метростанцията има 7 входа – 4 са на кръстовището на бул. „Сребърна”, 2 са на южното кръстовище – на „Тодор Каблешков” – като те имат асансьори, както и на някои от тях има ескалатори, има и един междинен вход между двата булеварда – „Сребърна” и „Тодор Каблешков”. Това е една от станциите с най-много входове”, заяви той и добави, че към днешна дата е изпълнено 20% от строителството.