Шестима министри в кабинета получават положителна оценка от обществото

Според последното проучване на Алфа Рисърч одобрението за работата им е по-високо от неодобрението

Мнозина министри остават все още непознати за широката публика, но няколко имена се открояват отчетливо пред останалите по популярност и одобрение. 

Дейността на регионалния министър Лиляна Павлова се одобрява от 21,4% от участниците в социологическото проучване, а неодобрението е едва 4,4% и съответно индексът е положителен 17.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев получава одобрение за дейността си от 18,7% и много по-ниско неодобрение от 2,4%. Той също получава положителен индекс за работата си 16,3.

Друг министър, чиято дейност обществото одобрява е министърът на здравеопазването Петър Москов с положителен индекс от 12,9. Работата му се одобрява от 21,1 %, а отрицателна оценка дават много по-малко - 8,2 %.

Заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин също получава одобрение за дейността си и положителен индекс от 9,8.

Работата на Калфин се одобрява от 15,9% . Неудовлетворени от дейността му като министър са 6,1%.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е пета по индекс на одобрение за дейността си. Одобрението, което тя получава за работата си е 4,6%, а неодобрението 2,9% . Индексът за дейността й е 1,7%.

Шестият одобряван министър в настоящото правителство, който получава положителен индекс за дейността си е министърът на спорта Красен Кралев. Индексът при него е 0,7 %. Работата му се оценява положително и се одобрява от 3,6%. Неодобрението от 2,9% и при него е по-малко от одобрението.

Дейността на вцепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева е толкова одобрявана, колкото и неодобрявана - 9,4% на 9,4% и съответно индексът й е нулев.

При останалите министри неодобрението е в по-високи проценти от одобрението и индексите за дейността им са отрицателни.