Мавродиев: Подкрепям финансовия министър, че трябва да има свобода на избор за пенсионното осигуряване

Не виждам нещо, с което идеята би повлияла негативно на стабилността на пенсионната система, посочи шефът на КФН

Подкрепям финансовия министър, че трябва да има свобода на избор. Не виждам драма в това и нещо, с което тази идея на Министерство на финансите би повлияла негативно на стабилността на пенсионната система. Това каза председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев пред журналисти, предаде репортер на Bulgariautre

„Още преди три години сме внесли много солиден проект за промяна в Кодекса за социално осигуряване. Не могат да се търсят вини на комисията, че този законопроект не е бил внесен в парламента и не е гласуван, каза той и уточни, че КФН няма право на законодателна инициатива”, посочи Мавродиев.

„Фактът, че сме направили този законопроект по собствена инициатива с много важни и отговорни промени, касаещи сделки със свързани лица, създаване на гаранционни фондове, намаление на такси, показва отговорен подход, че не чакаме да се случват някакви неща. Напротив – в момента, в който сме преценили, че уредбата трябва да се промени, сме го направили още преди три години”, уточни той и обясни, че ще предложат същия проект, но адаптиран към 2015 г.