Борисов: Д-р Желю Желев посвети живота си на демократичното развитие на България

Политика

30-01-2015, 15:46

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина д-р Желю Желев

Неделя ще е ден на национален траур

Премиерът изпрати съболезнователен адрес до семейството на президента

Позволете ми да изразя моите искрени съболезнования и да се присъединя към скръбта ви по повод кончината на д-р Желю Желев. България загуби политик, държавник и общественик, който посвети живота си на демократичното развитие на страната ни и за по-добър живот на нейните граждани. 

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в съболезнователния адрес до семейството на президента на България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът отбелязва, че д-р Желев имаше куража и волята в тежките години на преход да отстоява единството на нацията и принципните основи, необходими за приобщаването на страната ни към свободния демократичен свят.

„Старите хора казват, че Господ прибира първо добрите хора. Президентът Желю Желев беше сред забележителните личности, чиито дела и мъдрост надживяват съвремието, за да оставят за идните поколения насоки за верния път. Като държавен глава той написа значима част от ценните страници на нашето историческо развитие. Поклон пред светлата му памет!”, пише още министър-председателят в съболезнователния адрес.