Петкова: Никой няма полза от напрежение, породено от високите сметки за ток

Енергийният министър също заподозря саботаж в начислените фактури за електричество

В този момент никой няма полза от напрежение в обществото, породено от проблема с високите сметки за ток. Това каза Теменужка Петкова, Министър на енергетиката, по повод двойните сметки за ток, в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Това, което направи Министерство на енергетиката е веднага да се назначи проверка. Изпратихме екип на министерството и извършихме проверка на техническите уреди, които следва да измерват потребената електрическа енергия. Тя показа, че има електромери, които не са пломбирани, а има и случаи на часовници на електромери, които показват с половин час разлика. Направихме констативен протокол от тази проверка и взехме една част от документите, които ще ни бъдат необходими за анализ” посочи министър Петкова. 

На въпрос дали споделя подозрението на Бойко Борисов, че двойните сметки, които получиха някои абонати, на практика са заговор за кабинета, тя отговори: „Поразително много съвпадения с февруари 2013г. Отново в края на януари, отново Варна и отново ЕНЕРГО-ПРО. Отново имаме две фактури, съответно с две сметки, но този път разликата беше, че падежът на плащане на двете фактури настъпва в един и същи ден”.